Lgr 11-resa i norra Sverige

Liten turné i Norrland och Norrbotten med ny föreläsning om estetiska perspektiv i Lgr 11. Det är det som är den gemensamma tråden i alla kursplaner. För första gången genomsyras skolans styrdokument av estetiska lärprocesser. Ladda ner kompendium med alla texterna i sammandrag.

Lgr 11 kursplaner, est perspektiv (pdf)

"När kulturen knackar på skolans dörr"

Många läser min bok ”När kulturen knackar på skolans dörr” och får hjälp i sin utveckling av undervisningen. Ämnesutveckling och reflekterande arbetssätt för att få med eleverna i lärandet. Kul att möta mina läsare runt om i landet.

Om Ulla Wiklund

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Ulla arbetar också som reflektor och handledare för chefer, andra ledare och för den som önskar arbeta med reflektion i sin egen vardag. Tidigare var hon utvecklingskonsulent inom den statliga stiftelsen Rikskonserter. Innan dess var hon undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling med ansvar för regeringsuppdragen om Kultur och estetik i skolan, bibliotek och Nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling. Hon har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola. Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten - om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen - om processutvärdering i högre musikutbildning”.
Det här inlägget postades i Kultur i skolan, Lgr 11 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.