Kom till ESTO!

Logotyp ESTO

ESTO är en nationell konferens om estetiska ämnen i grundskolan som vänder sig till skolchefer, skolledare, lärare, lärarutbildare, forskare och andra intresserade.

Är du intresserad av nedanstående framtidsfrågor är den här konferensen ett måste.

  • Hur kan vi kvalitetssäkra det estetiska kunskapsområdet i grundskolan?
  • Hur ska vi stärka alla elevers rätt till kompetenser som krävs i dagens och morgondagens samhälle?
  • Vad är kommunens, skolans, lärarens och lärarutbildningens ansvar?

Plats: Örebro universitet
Måndag 12 mars: 16:00-20:00
Tisdag 13 mars: 08:30-16:00
Anmälan senast 17 februari!

Konferensen arrangeras av Lärarförbundet i samverkan med Örebro universitet, Nationellt Centrum för Kultur i skolan, SKAP och Lärarfortbildning AB. Läs deras inbjudan.

Läs mer

Om Ulla Wiklund

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Ulla arbetar också som reflektor och handledare för chefer, andra ledare och för den som önskar arbeta med reflektion i sin egen vardag. Tidigare var hon utvecklingskonsulent inom den statliga stiftelsen Rikskonserter. Innan dess var hon undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling med ansvar för regeringsuppdragen om Kultur och estetik i skolan, bibliotek och Nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling. Hon har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola. Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten - om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen - om processutvärdering i högre musikutbildning”.
Det här inlägget postades i ESTO, Konferens, Kultur i skolan, Lärande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.