Spännande gäster på ESTO

Stina Oscarson och Patrick Bach är två av många intressanta föreläsare på Örebro universitet i mitten av mars då konferensen ESTO äger rum.

Stina OscarsonStina Oscarson, den skärpta kulturpersonligheten och numera chefen för Radioteatern, kommer till ESTO och samtalar kring ”Vad är ett estetiskt perspektiv egentligen?”

Dessutom gästas konferensen av chefen för världens största dataspel Battlefield, Patrick Bach. En målinriktad visionär med förmåga att se helheter när det gäller skola, nutid och komplexa världar. När jag frågade honom om vad han tror att lärare behöver kompetensutveckling i i dag, svarade han: Kompetensutveckling i att utveckla kompetens!

Välkommen till ESTO 12-13 mars. Där möts myndigheter, lärosäten, kommuner, forskare och vanliga lärare kring det estetiska kunskapsområdet i grundskolan.

Sista anmälningsdag var den 17 februari. Sen anmälan kan eventuellt göras i mån av plats!

Anmälan

Om Ulla Wiklund

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Ulla arbetar också som reflektor och handledare för chefer, andra ledare och för den som önskar arbeta med reflektion i sin egen vardag. Tidigare var hon utvecklingskonsulent inom den statliga stiftelsen Rikskonserter. Innan dess var hon undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling med ansvar för regeringsuppdragen om Kultur och estetik i skolan, bibliotek och Nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling. Hon har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola. Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten - om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen - om processutvärdering i högre musikutbildning”.
Det här inlägget postades i ESTO, Konferens, Kultur i skolan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.