Ena veckan Norrland, nu Skåne

Superpedagogen Ulla Wiklund (till höger) ska lyfta Arlövs lärare. Här i samtal med rektorerna Ninda Menkus , Inger Ljungbro, Susanne Berndtros och Christer Gustavsson. Foto: Håkan Röjder

Superpedagogen Ulla Wiklund (till höger) ska lyfta Arlövs lärare. Här i samtal med rektorerna Ninda Menkus , Inger Ljungbro, Susanne Berndtros och Christer Gustavsson.
Foto: Håkan Röjder

”Från Fablernas värld till verklighetens skola. En före detta barnartist ska få Arlövs lärare att pröva sina vingar, lyfta och få hela klassrummet med sig.”

Ovanstående är ingressen till dagens artikel i Sydsvenskan. En bra sammanfattning av journalisten Frida Roijer om mitt pågående arbete i Burlöv som kommer att pågå de närmaste tre åren och mindre om min bok ”Föra Tanken Vidare”. Den kommer du att kunna läsa mer om under den kommande Bokmässan i Göteborg.

Läs hela artikeln

Om Ulla Wiklund

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Ulla arbetar också som reflektor och handledare för chefer, andra ledare och för den som önskar arbeta med reflektion i sin egen vardag. Tidigare var hon utvecklingskonsulent inom den statliga stiftelsen Rikskonserter. Innan dess var hon undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling med ansvar för regeringsuppdragen om Kultur och estetik i skolan, bibliotek och Nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling. Hon har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola. Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten - om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen - om processutvärdering i högre musikutbildning”.
Det här inlägget postades i Kultur i skolan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.