Intervju i Expressen: ”Sluta genast räcka upp handen i klassrummet!”

I dagens (2014-01-13) Expressen kan du läsa en intervju med mig som journalisten Margareta Sörenson har gjort. Den ingår som avsnitt 4 i serie som tidningen kallat Konsterna i skolan.

Läs intervjun.

Om Ulla Wiklund

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Ulla arbetar också som reflektor och handledare för chefer, andra ledare och för den som önskar arbeta med reflektion i sin egen vardag. Tidigare var hon utvecklingskonsulent inom den statliga stiftelsen Rikskonserter. Innan dess var hon undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling med ansvar för regeringsuppdragen om Kultur och estetik i skolan, bibliotek och Nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling. Hon har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola. Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten - om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen - om processutvärdering i högre musikutbildning”.
Det här inlägget postades i Diverse, Lärande och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Intervju i Expressen: ”Sluta genast räcka upp handen i klassrummet!”

 1. Annica Welander skriver:

  Heja Ulla! Annica

  mndagen den 13:e januari 2014 skrev ”Ulla Wiklund Kultur och estetik i skola och utbildning” :

  > Ulla Wiklund posted: ”I dagens (2014-01-13) Expressen kan du lsa en > intervju med mig som journalisten Margareta Srenson har gjort. Den ingr > som avsnitt 4 i serie som tidningen kallat Konsterna i skolan. Ls > intervjun.”

 2. Lotten Andersson skriver:

  Hrligt Ulla! Vi kmpar p i Viksjfors (Ovanker) och det rullar p ganska bra. Vi har bra politiker (som har ftt din lnk). Och sen har vi Helena som har mnder av internationella kontakter. Vi kanske fr vr ArtInEd-skola! Hlsningar Lotten A.

  2014/1/13 ”Ulla Wiklund Kultur och estetik i skola och utbildning”

  > Ulla Wiklund posted: ”I dagens (2014-01-13) Expressen kan du lsa en > intervju med mig som journalisten Margareta Srenson har gjort. Den ingr > som avsnitt 4 i serie som tidningen kallat Konsterna i skolan. Ls > intervjun.”

 3. Astrid Wretlind skriver:

  Hej Ullla Du nskas allt gott under 2014! Lena Eriksson och jag har tnkt lnge p din rekommendation att snda brev/upprop/anskan till Skolverkets generaldirektr. Trots att de som vi talade med p Skolverket avrdde oss s blev det resultat. Tnkte att du ville veta. Vi snda ocks med alla de rapporter/bcker vi producerat Kram Pia Pia Wretlind Projektledare KLIV 3.0 kultur och lrande i vardagen Kultursekretariatet Vstra Gtalandsregionen Mobil +46 767 882720

  ________________________________ Frn: ”Ulla Wiklund Kultur och estetik i skola och utbildning” Skickat: den 13 januari 2014 13:27 Till: Astrid Wretlind mne: [Nytt inlgg] Intervju i Expressen: Sluta genast rcka upp handen i klassrummet!

  Ulla Wiklund posted: ”I dagens (2014-01-13) Expressen kan du lsa en intervju med mig som journalisten Margareta Srenson har gjort. Den ingr som avsnitt 4 i serie som tidningen kallat Konsterna i skolan. Ls intervjun.”

Kommentarsfältet är stängt.