Förskolans rikskonferens i Stockholm

Förskolans Rikskonferens i Stockholm 27 november 2014.

Förskolans Rikskonferens i Stockholm 27 november 2014.

I dag medverkade jag för tredje gången i november i Förskolan Rikskonferens. Tidigare under månaden har den arrangerats av Lärarfortbildning AB i Göteborg och Malmö. Nu var det dags för förskollärare, ledare och barnskötare i Stockholm att få en hel dags chans till fortbildning.

Jag inledde dagen, i den fina konferenslokalen i Lärarnas hus på Lilla Essingen, inför en vetgirig och intresserad publik. För mig var det ännu en dag på jobbet, för åhörarna förhoppningsvis en möjlighet till fördjupning och nya tankar om vikten av reflektion i det dagliga arbetet. #fskriks14

Om Ulla Wiklund

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Ulla arbetar också som reflektor och handledare för chefer, andra ledare och för den som önskar arbeta med reflektion i sin egen vardag. Tidigare var hon utvecklingskonsulent inom den statliga stiftelsen Rikskonserter. Innan dess var hon undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling med ansvar för regeringsuppdragen om Kultur och estetik i skolan, bibliotek och Nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling. Hon har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola. Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten - om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen - om processutvärdering i högre musikutbildning”.
Det här inlägget postades i Konferens, Kultur i skolan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.