Burlöv är en av årets superkommuner

”Burlöv kvalar in högre än Malmö när årets superkommuner rankas. – Att vi kommer sexa i Sverige är oerhört skojigt. Det ger oss råg i ryggen, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör.” Sydsvenskan 7 juni

– Skolan är också oerhört central. Burlöv har klättrat 120 placeringar i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) mätning på fyra år. Det betyder mycket för inflyttningen, säger Lars-Åke Ståhl. Sammanlagt ingår 29 kommuner i kartläggningen av landets största kommuner.

Ulla-aug15-72ppiFör mig känns det underbart att Burlövs kommun gör alla rätt. Och att jag har kunnat bidra med all min kunskap om skolutveckling tillsammans med de åtta grundskolorna. Det gav ett gott resultat. Läs hela artikeln.

Om Ulla Wiklund

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling. Ulla arbetar också som reflektor och handledare för chefer, andra ledare och för den som önskar arbeta med reflektion i sin egen vardag. Tidigare var hon utvecklingskonsulent inom den statliga stiftelsen Rikskonserter. Innan dess var hon undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling med ansvar för regeringsuppdragen om Kultur och estetik i skolan, bibliotek och Nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling. Hon har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola. Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten - om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen - om processutvärdering i högre musikutbildning”.
Det här inlägget postades i Burlöv, Lärande och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.
%d bloggare gillar detta: