Om Ulla

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling.

”Den som gjorde starkast intryck var ett undervisningsråd vid Skolverket vid namn Ulla Wiklund. Hur inspirerande låter det med ett undervisningsråd? Men denna kvinna gjorde en enastående performance. Hennes sätt att berätta, visa och i ord, handling, rörelse och bilder illustrera hur hon fick insikt i musikens värld, gjorde starkt intryck. Hon visste hur man lär ut för att åhörarna ska kunna lära in. Hennes anförande kommer jag sent att glömma. Det var inte vad hon sade, utan hur hon illustrerade i kroppsrörelser, mimik och i några enkla steg det hon ville förmedla.”

Gunilla Preisler, mars 2004 efter en föreläsning arrangerad av Centrum för Barnkulturforskning, nyhetsbrev från psykologiska institutionen vid Stockholms Universitet.

Tidigare var Ulla utvecklingskonsulent vid Rikskonserter och innan dess undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling. Där ansvarade hon för regeringsuppdragen om kultur och estetik i skolan, bibliotek och nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling.

Den lydiga kreativiteten, - om barn, estetik och lärande. Utbildningsradions förlag (2001).Ulla har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola.

Omslag - När kulturen knackar på kulturens dörrUlla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten – om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen – om processutvärdering i högre musikutbildning”.

Omslag - Vita Goa LuddeUlla började sin konstnärliga verksamhet och musikaliska bana som barnartist och kompositör i tioårsåldern och har sedan dess turnerat, medverkat i radio/tv och varit verksam som artist och kompositör med flera utgivna skivor och visböcker.

Läs mer i Wikipedia

En kommentar till Om Ulla

  1. Ping: Lärarportfölj – reflektion, analys och en plan | Mina reflektioner om skola, musik och annat i livet...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s